Notice: Undefined index: type in /var/www/vhosts/3/170889/webspace/httpdocs/museudelapesca.org/libraries/src/Document/FeedDocument.php on line 219 JEvents RSS Feed for Joomla http://www.museudelapesca.org Thu, 22 Feb 2018 06:53:59 +0000 Joomla! - Open Source Content Management http://www.museudelapesca.org/components/com_jevents/assets/images/JeventsTransparent.png JEvents RSS Feed for Joomla http://www.museudelapesca.org/ ca-es 23 febrer 2018 16:30 : Visita guiada a la subhasta del peix a la llotja de Palamós http://www.museudelapesca.org/activitats-museu-pesca/agenda-setmanal-museu-pesca/vista-mensual/detalldelevent/2289/visita-guiada-a-la-subhasta-del-peix-a-la-llotja-de-palamos.html http://www.museudelapesca.org/activitats-museu-pesca/agenda-setmanal-museu-pesca/vista-mensual/detalldelevent/2289/visita-guiada-a-la-subhasta-del-peix-a-la-llotja-de-palamos.html subhasta espai peix 2016

Visita guiada per entendre la dinàmica d'una subhasta del peix i les diferents fases en la comercialització dels productes pesquers, així com l'organització del sector de la pesca a Palamós.

A través d'un gran mirador sobre la llotja, d'uns audiovisuals, de plafons expositius i de l'acompanyament en tot moment d'un guia expert, s'explica en directe el funcionament de la subhasta i les seves característiques, els actors que hi participen, les espècies que s'hi veuen, els tipus d'embarcacions que les capturen, els caladors on treballen els pescadors i com aquests s'organitzen entorn a la confraria.

L'activitat té el doble objectiu de reivindicar els productes pesquers palamosins i de sensibilitzar el visitant cap a l'activitat pesquera i la gent que hi treballa.

Horari: 16.30, 17.00 i 17.30 h. Visites de 30'

]]>
DEFAULT Wed, 23 Aug 2017 10:08:47 +0000
23 febrer 2018 20:00 : Show cooking a l'Espai del Peix: cuina marinera tradicional http://www.museudelapesca.org/activitats-museu-pesca/agenda-setmanal-museu-pesca/vista-mensual/detalldelevent/2228/show-cooking-a-l-espai-del-peix-cuina-marinera-tradicional.html http://www.museudelapesca.org/activitats-museu-pesca/agenda-setmanal-museu-pesca/vista-mensual/detalldelevent/2228/show-cooking-a-l-espai-del-peix-cuina-marinera-tradicional.html show cooking 2017L'Espai del Peix us proposa viure una nova experiència gastronòmica i gaudir dels sabors característics del paisatge empordanès.

El show cooking és una activitat de demostració de cuina en directe i degustació de diferents plats elaborats per cuiners especialitzats amb peix de la llotja de Palamós, tot seguint receptes tradicionals d'arrel pescadora. Durant la sessió es cuinen, s'expliquen i es degusten diferents propostes amb l'objectiu de donar a conèixer i valorar una cuina popular, senzilla, econòmica i saborosa, protagonitzada pels productes pesquers del territori, especialment els menys cotitzats o els més desconeguts per la ciutadania. 

Tota la sessió s'acompanya de vi DO Empordà i cervesa Damm Inèdit.

L'Espai del Peix us anima a viure una experiència gastronòmica única i autèntica amb el patrimoni gastronòmic de la Costa Brava, en el marc incomparable del moll pesquer i vistes extraordinàries a la badia Palamós.

]]>
DEFAULT Wed, 23 Aug 2017 10:02:37 +0000
24 febrer 2018 11:00 : Pesca i Ciència. La sostenibilitat de la pesca artesanal a la Costa Brava http://www.museudelapesca.org/activitats-museu-pesca/agenda-setmanal-museu-pesca/vista-mensual/detalldelevent/2323/pesca-i-ciencia-la-sostenibilitat-de-la-pesca-artesanal-a-la-costa-brava.html http://www.museudelapesca.org/activitats-museu-pesca/agenda-setmanal-museu-pesca/vista-mensual/detalldelevent/2323/pesca-i-ciencia-la-sostenibilitat-de-la-pesca-artesanal-a-la-costa-brava.html Primera sessió del cicle Pesca i Ciència 2018, organitzat per la Càtedra d'Estudis Marítims i el Museu de la Pesca amb l'objectiu de divulgar, des de diferents perspectives, disciplines i públics els resultats de la recerca científica en el camp de la pesca marítima.

En aquesta sessió, Sílvia Gòmez, antropòloga i professora de la UAB, presentarà els resultats de la recerca centrada en la pesca artesanal de la Costa Brava, un sector que afronta reptes immensos i que corre el risc de desaparèixer. Quasevol esforç destinat a protegir el medi ambient i millorar el benestar social i econòmic de les comunitats pescadores ha de tenir en compte patrimoni de la pesca artesanal i les oportunitats que pot oferir si s'aprofita bé el seu potencial.

Aquesta xerrada va dirigida tan al públic interessat en la pesca com al sector artesanal de la Costa Brava, amb l'ànim de generar un debat sobre les debilitats, fortaleses, reptes i oportunitats d'aquest sector

 

]]>
DEFAULT Fri, 19 Jan 2018 17:19:46 +0000
25 febrer 2018 12:00 : Visita guiada al castell de Sant Esteve de la Fosca http://www.museudelapesca.org/activitats-museu-pesca/agenda-setmanal-museu-pesca/vista-mensual/detalldelevent/2324/visita-guiada-al-castell-de-sant-esteve-de-la-fosca.html http://www.museudelapesca.org/activitats-museu-pesca/agenda-setmanal-museu-pesca/vista-mensual/detalldelevent/2324/visita-guiada-al-castell-de-sant-esteve-de-la-fosca.html Castell de Sant Esteve de la Fosca. PalamósVisita guiada a un dels emblemes de la vila de Palamós, recentment consolidat i restaurat en el marc del programa Romànic Obert. El castell de Sant Esteve de Mar se situa en un indret privilegiat sobre la platja de la Fosca, amb vistes extraordinàries a la façana marítima de la vila de Palamós.

La visita recupera la història del castell des dels seus orígens, s'interpreta la seva estructura a partir de les restes consolidades, es relacionen les diferents funcions que va complir i s'explica la vida quotidiana dels seus residents. Alhora, s’emmarca la importància de Sant Esteve en l’origen de la vila de Palamós, quan el rei Pere II el Gran el 1277 el va comprar per fundar al territori un port per als seus vaixells.

]]>
DEFAULT Tue, 30 Jan 2018 15:45:09 +0000
03 Mar 2018 12:00 : Visita guiada al claustre del Mas del Vent http://www.museudelapesca.org/activitats-museu-pesca/agenda-setmanal-museu-pesca/vista-mensual/detalldelevent/2325/visita-guiada-al-claustre-del-mas-del-vent.html http://www.museudelapesca.org/activitats-museu-pesca/agenda-setmanal-museu-pesca/vista-mensual/detalldelevent/2325/visita-guiada-al-claustre-del-mas-del-vent.html claustre 3

Visita guiada dirigida a descobrir els elements arquitectònics i artístics de la finca del Mas del Vent, espai singular de la vila de Palamós. Es donaran les claus per interpretar el claustre "romànic" i el seu origen controvertit, així com el mas i la torre de defensa – declarats Bé Cultural d’Interès Nacional.

La visita inclou un tastet de productes Km0 de la finca palamosina Bell-lloc amb una copa de vi.

Aquesta iniciativa sorgeix de la col·laboració de Brugarol, empresa propietària de la finca i el claustre, i l’Ajuntament de Palamós.

Organitza Focus Engelhorn amb la col·laboració del Museu de la Pesca

]]>
DEFAULT Wed, 21 Feb 2018 16:56:40 +0000