fbpx

Col·leccions de Ciències Humanes

Aquest fons és fruit de dues èpoques diferents de la història del Museu:

Entre l’any 1920 i el 1988, gestionat directament per l’Associació que va fundar el Cau de la Costa Brava. Durant aquests anys s’aplegaren una gran varietat d’objectes que eren reflex de la concepció del museu com a gabinet de curiositats que imperava a Europa des del segle XVI.

A partir de l’any 1989, la col·lecció va passar a ser de titularitat municipal. El projecte museològic del 1992 va permetre reorientar-lo de manera monogràfica cap a la pesca marítima i va servir de guia per a la incorporació dels nous objectes i documents ja relacionats directament amb la pesca i els oficis vinculats a la mar de la costa catalana.  

El Museu de la Pesca conserva i mostra arts i ormeigs de pesca de principis de segle XX fins als nostres dies, aparells utilitzats en la navegació, eines emprades en diversos oficis i activitats (construcció i reparació d’embarcacions, reparació d’arts de pesca, venda del peix) i objectes de la vida quotidiana de la gent del mar.

EXPLORA LES COL·LECCIONS 

 

Fons de Ciències Naturals

El Cau de la Costa Brava a principis de segle XX aplegava un petit fons format per aus i mamífers procedents tant de Palamós com de poblacions veïnes, així com una petita mostra d’exemplars exòtics procedents d’arreu del món. A finals dels anys setanta el fons s’enriquí amb una col·lecció de més de mil set-cents exemplars de petxines i cargols. 

 

1 convention bureau
compromis-qualiat-turistica
convention bureau
logo tcmlbe
producte-emporda
super

 

Logo fundacio DAMM
ajuntament logo
logo-fundacio-caixa
logo-palamos-turisme
logo Patronat
logo confraria
logo generalitat
logo ports
marca diputacio centrada