fbpx

bannerexposestiu2019Aquest estiu, dues grans exposicions produïdes pel Museu de la Pesca es poden visitar també pel territori de les comarques gironines. En concret, l’exposició “Veles al port. Homenatge a Lluís Collell” estarà exposada a l’Espai Santa Caterina de l’edifici de la Generalitat a Girona a partir del 5 de juliol, i “Nusos Mariners” es pot visitar al Museu de la Mediterrània fins al 15 d’agost.

Veles al port” són estampes d’un port que ens evoquen mars i costes llunyanes, carregaments exòtics i valuosos, gent de tota procedència feinejant per les cobertes, parlars de molts orígens, idees i formes de vida diverses. L’exposició ens aproxima al món de les embarcacions de treball a través de fotografies de Lluís Collell, que mostren els diferents tipus d’aparells que donaven nom a les embarcacions que navegaven el segle passat per la Mediterrània. També s'acompanya de diversos models navals escampats per la sala.

La inauguració anirà a càrrec de Joaquim Pla Bartina, especialista en la navegació i les embarcacions, el dia 5 de juliol a les 12.30 h a l’Espai Santa Caterina de Girona.

Per la seva banda, “Nusos mariners” aplega més de 20 nusos usuals en la navegació i la pesca amb l’objectiu de subratllar la importància d’aquests per la seguretat a bord i de coneixement bàsic en la formació dels mariners. L’exposició s’acompanya de tres taller de nusos mariners els dies 5 i 26 de juliol i 7 d’agost, a les 19.00 h al Museu de la Mediterrània, adreçats descobrir els nusos més coneguts i senzills i també els més rars i difícils, saber els noms, la seva utilitat i l’elaboració pas a pas. La mostra es pot visitar fins al 15 d’agost.

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme        

  

logodepartamentcultura