fbpx

Dissabte 8 de juny celebrem plegats el Dia Mundial dels Oceans. La data ens recorda a tots l'important paper de mars i oceans en la nostra vida quotidiana: son el pulmó del planeta, una font insubstituïble d'aliments i medicines i una part fonamental de la biosfera. I necessiten més suport que mai, sigui a través de la conscienciació, de l'acció o del coneixement. Per això, des de Nacions Unides proposen el lema "Despertar noves profunditats" per anar més enllà en el seu estudi, la seva comprensió, conservació i restitució.

 

 

Actes de celebració al Museu de la Pesca

Des del Museu de la Pesca ens volem sumar a aquesta iniciativa planetària amb diferents accions. Us proposem:

Una conferència sobre l'estat actual de la gamba rosada a Palamós

L'Institut de Ciències del Mar afirma que la pesquera de gamba a Palamós és la més ben gestionada del litoral català. Per posar en valor aquest fet i per estimular que altres ports i altres flotes segueixin aquest camí, la Dra. Marta Blanco, de l'Institut Català de Recerca per a la Governança de la Mar ens parlarà de la gamba, de la seva ecologia i biologia, del seu estat de conservació i explotació i dels resultats del Pla de Gestió que es porta a terme des de Palamós. Els resultats són molt positius.

Divendres 7 de juny. Museu de la Pesca
Organitza: Càtedra d'Estudis Marítims
Més informació → t.ly/4GtNy

Celebració de la 9a Fira de la Gamba de Palamós

Donem a conèixer un recurs explotat de forma responsable i sostenible per la flota d'arrossegament de Palamós a través de degustacions, tastos, demostracions, visites guiades i moltes altres accions al moll pesquer.

Dissabte 8 de juny. De 12 a 22 h
Més informació → https://firadelagamba.cat

El Joc de la Foca

Podràs salvar la foca dels perills que es trobarà de camí a casa? Vine a jugar en família a aquest joc en un tauler de gran format per viure una aventura que, alhora, ens fa prendre consciència sobre els valors dels oceans. Activitat en el marc de celebració del 25è aniversari de La Mar de Museus

Dissabte 8 de juny. . Museu de la Pesca
A partir de les 17 h. A partir dels 5 anys
Més informació → t.ly/eHyVb

Un aparador a Documare dedicat a la literatura oceànica

Documare, centre de documentació de la pesca i el mar, ha dissenyat un aparador amb una mostra d'obres procedents del seu fons documental, per posar en relleu l'evolució constant del nostre coneixement sobre el mar, des de diferents perspectives d'estudi.

A partir del dijous 6 de juny
Més informació → https://documare.org

Una exposició permanent dedicada a l'activitat pesquera a casa nostra

I no oblidis visitar l'exposició permanent del Museu de la Pesca per descobrir el passat, el present i el futur d'una activitat ancestral i més viva que mai a la Costa Brava. 

 

 

1 convention bureau
compromis-qualiat-turistica
convention bureau
logo tcmlbe
producte-emporda
super

 

Logo fundacio DAMM
ajuntament logo
logo-fundacio-caixa
logo-palamos-turisme
logo Patronat
logo confraria
logo generalitat
logo ports
marca diputacio centrada