fbpx

Promoció MasterPeix 2019

El pla estrarègic Palamós Peix ha iniciat una campanya de foment i valorització del peix desembarcat al port palamosí amb l’ajuda dels pescadors formats en el projecte Master Peix. L’objectiu és donar a conèixer les espècies de peix fresc i de proximitat menys conegudes pel gran públic a través de l’expertesa i l’opinió dels pescadors que cada dia les capturen i també cuinen a bord de les seves barques.

Palamós ha estat la primera  de les set sessions que es duran a terme en diversos mercats de les comarques gironines, com ara Palafrugell, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Olot o Girona. Els pescadors de MasterPeix, al costat de cuiners i restauradors assessoraran els clients sobre les qualitats i característiques del peix fresc i la cuina tradicional marinera. També donaran a tastar plats que demostren el potencial de moltes espècies poc conegudes, econòmiques, abundants i saboroses. 

MasterPeix, un projecte premiat

MasterPeix és una iniciativa de la Fundació Promediterrània recolzada pel GALP Costa Brava en què han participat una vintena d’homes i dones relacionades amb la pesca. Al llarg de la formació a l’Espai del Peix van adquirir coneixements i habilitats per a esdevenir veritables assessors del peix o guies-intèrprets en aquest àmbit; coneixements que se sumen a l'experiència dels pescadors, experts en el producte que tracten cada dia i en la manera de capturar-lo.

El juny de 2021 MasterPeix ha estat guardonat en reconeixement com a millor projecte de bones pràctiques de l’Estat Espanyol, atorgat per la Red Española de Grupos de Pesca.

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell