fbpx

Mapa de les zones exclusio pesquera a CatalunyaDimecres 25 de gener a partir de les 9.30 h, la Casa del Mar de Palamós acull una nova sessió del cicle Pesca i Ciència, organitzat per la Càtedra d'Estudis Marítims. Els científics de l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona, dirigits pel Dr. Joan B. Company, presentaran els resultats de la recerca duta a terme als vedats permanents de pesca del litoral català per veure el comportament de les poblacions després de la prohibició de pescar-hi, i especialment de l'evolució de les poblacions d'escamarlà.

Vedats permanents de pesca

 

A les darreres dècades, espècies icòniques de la Mediterrània presenten indicadors d'explotació pesquera preocupants. L'escamarlà, el lluç o la gamba vermella necessiten recuperar l'estat de les seves poblacions per assolir un equilibri sostenible de la seva explotació pesquera. Amb l'objectiu d'aconseguir-ho, des del gener del 2022 s'han establert a la costa catalana un total de 20 àrees de tancaments permanents a la pesca, distribuïdes des de la costa del nord de Girona fins al Delta de l'Ebre, amb una superfície total de reserva d'aproximadament 500 km2, equivalent a la superfície conjunta de les comarques del Maresme i el Barcelonès.

La jornada tècnica presentarà la ciència més actual en relació amb l'ús de vedats permanents de pesca per recuperar els serveis ecosistèmics dels fons marins, així com les poblacions de les espècies principals de les pesqueries catalanes. En concret, s'exposaran i debatran els resultats biològics i tecnològics obtinguts al vedat de Palamós-Roses, situat entre els 350 i 400 m de fondària en fons de pesca de l'escamarlà.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palamós, la Confraria de Pescadors de Palamós i la Direcció de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya.

Consulta el programa al web de la Càtedra d'Estudis Marítims →

Inscriu-te a la jornada aquí →

Museu de la Pesca
Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | iAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
G-17752635

 

1 convention bureau
compromis-qualiat-turistica
convention bureau
logo tcmlbe
producte-emporda
super

 

Logo fundacio DAMM
ajuntament logo
logo-fundacio-caixa
logo-palamos-turisme
logo Patronat
logo confraria
logo generalitat
logo ports
marca diputacio centrada