fbpx

ramon-costa-mar-fonsEl pròxim 25 de setembre a les 7 del vespre el Museu de la Pesca projecta “Mar de fons. La pesca a Badalona”, un documental dirigit per Bruno López Aretio i Florència Luna i protagonitzat per Ramon Costa, pescador de Badalona. L’obra segueix el dia a dia d’un dels últims pescadors artesanals que queden a Badalona, i pretén ser una mirada crítica per reflexionar sobre les causes i les conseqüències de la progressiva desaparició de la pesca artesanal al Maresme, afectada per la sobrepesca i la contaminació marina. En acabar el documental debatrem amb en Ramon Costa sobre l’evolució i l’estat actual de l’ofici.

En la darrera dècada el número de barques ha disminuït de forma alarmant. La difícil situació de la pesca genera gran angoixa entre la flota pesquera, que veu com ha de pescar més lluny per cercar aigües netes, amb majors despeses i amb el perill de perdre-ho tot. Aquest ambient dificulta la perpetuació de l’ofici de pares a fills i afecta a la seva supervivència. Guanyar-se la vida en mar cada cop és més difícil.

Aquest documental, en el marc de la Mostra de Cinema Documental, pretén remoure la consciència ciutadana sobre el greu problema de la contaminació i de la importància de mantenir viu l’ofici de pescador. Al debat posterior compararem les situacions al Maresme i a la Costa Brava.

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme