fbpx

"Un cap de setmana a Palamós" és un bloc de 8 activitats que han estat dissenyades per a treballar una part del currículum de l'Àrea de Ciències Naturals amb alumnes de primer cicle d'E.S.O.

Prenent com a eix la biodiversitat del mediterrani, es treballen aspectes com: l'observació, la descripció, l'anàlisi i comparació, la redacció, l'elaboració d'hipòtesis i l'aplicació de conceptes.

El treball s'inicia amb una visita al Museu de Pesca de Palamós. Cada activitat es realitza en dues fases. Una primera fase durant la visita al Museu i una segona fase a l'escola. 

Tot i que les activitats són independents entre elles, es complementen i segueixen un fil conductor. La temporització està pensada per fer 1 activitat en una o dues hores de classe. En la darrera part, l'alumne/a s'autovalora fent una activitat d'aplicació dels conceptes treballats. 

La feina està pensada per fer-se en grups cooperatius de 3 alumnes tot i que en determinades situacions es treballarà amb tot el grup classe i/o individualment. A més a més de les activitats s'hi adjunta :

una galleda amb diferents organismes i restes

un joc de cartes com les que han d'elaborar els alumnes en una de les activitats.

El primer pot ajudar al professor a introduir el bloc d'activitats i el segon a exemplificar una de les feines que han de fer els alumnes.

Aquest treball pretén despertar en l'alumne/a un interès pel seu patrimoni natural i pel món de la pesca, interès que el porti a continuar descobrint per a ell mateix i a mostrar una actitud responsable en aquest àmbit.

Activitats relacionades amb la unitat didàctica

Activitat 1. Què és tot això?

Activitat 2. De tot una mica!

Activitat 3. Fixat-t'hi bé!

Activitat 4. Ai, que em mengen!!!

Activitat 5. On viuen tots aquests organismes?

Activitat 6. Ai, que em pesquen!!!

Activitat 7. Atenció, espècies molt perilloses!!

Activitat 8. A classe. Inventeu una espècie!!

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme