fbpx

Catalunya és un país mediterrani on la costa, el mar i les activitats que s'hi duen a terme són molt importants. El mar condiciona el nostre clima, ens dóna recursos, facilita les comunicacions i ha influït molt en el nostre desenvolupament econòmic, social i cultural. 

Paradoxalment podem viure d'esquena al mar o saber-ne ben poc. Vivim en un món de canvis accelerats en el qual correm el risc de perdre i d'oblidar oficis, estris i activitats que han estat importants fins fa molt poc temps.
Presentació de les activitats Davant l'evidència que el món pesquer ha patit canvis molt ràpids, que posen en perill la conservació d'aspectes importants de la riquesa del món marítim i pesquer com ara les tècniques i eines de pesca, els coneixements, les tradicions, els llocs, les activitats..., el "Museu de la Pesca de Catalunya" ha convocat el Premi "Salvem la cultura popular pesquera" adreçat a l'alumnat de l'ESO. L'objectiu de la convocatòria és premiar treballs que permetin alhora aproximar l'alumnat al món marítim-pesquer i desenvolupar iniciatives per a la seva difusió entre la població jove que viu allunyada d'aquesta realitat.

El departament de Llengua i literatura del nostre centre ha decidit participar en el concurs fent un treball sobre el món pesquer a partir de textos literaris de Josep Pla, amb la finalitat de confeccionar un joc del trivial sobre la vida marinera i la pesca. 

Per començar serà bo entrar en matèria i esbrinar, tot seguit, què en sabem del món de la pesca i la vida marinera i qui era Josep Pla.

Activitat 1. Entrem en el món de la pesca de la mà de Josep Pla!

Activitat 2. Què en sabem del món de la pesca, de la vida marinera i d’en Josep Pla?

Activitat 3. Organitzem-nos per fer la nostra tasca

Activitat 4. Josep Pla i la seva relació amb el món de la pesca

Activitat 5. Les modalitats de pesca més importants i les innovacions més significatives produïdes en el s. XX

Activitat 6. Els estris de pesca i les embarcacions

Activitat 7. Els oficis, les activitats i els llocs relacionats amb la pesca

Activitat 8. Els productes de la pesca

Activitat 9. La cuina marinera i la literatura de Josep Pla

Activitat 10. Ara que ja ens hem familiaritzat amb el món pesquer podem confeccionar el joc del Trivial de la pesca i la vida marinera

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme