fbpx

barques peix 100

L'objectiu de recuperar, conservar i estudiar el patrimoni marítim en el seu conjunt duu el Museu de la Pesca a estendre cap a l'aigua el seu àmbit d'acció, tant amb la preservació de les embarcacions cedides al museu com amb la instal·lació d'una "extensió flotant" al moll de Palamós, anomenada "Les Barques del Peix"

La "Gacela" i la "Estrella Polar", propietat de l'Ajuntament de Palamós, conformen una extensió a l'aigua del mateix Museu de la Pesca, una plataforma on mostrar i descobrir al públic les pesqueres principals de la nostra costa: la pesca d'arrossegament i la d'encerclament.

La inestabilitat d'un vaixell, l'olor d'una sala de màquines, un espai petit angoixant, la percepció del fons del mar, l'observació d'una mola de peix a través del monitor d'una sonda, escoltar una conversa per ràdio, el tacte d'una xarxa... A través de les sensacions apropem els visitants a les característiques de les embarcacions de pesca i la feina dels pescadors a bord, tot reforçant el discurs del Museu, fent-lo més entenedor, proper i participatiu.

Les Barques del Peix són escenari de tota classe d'activitats pedagògiques, visites culturals i tallers.

Consulteu al web el calendari de visites guiades i les activitats per escoles en el marc del programa pedagògic "Viu la Mar", del Museu de la Pesca.

Museu de la Pesca

Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635