fbpx

capella carme equipament

Espai d'art i patrimoni

La Capella del Carme, Espai d’Art i Patrimoni és un equipament cultural amb una doble funció: espai de presentació i interpretació del patrimoni local de Palamós i Espai d’Art Ezequiel Torroella.

L'edifici, del segle XVIII, havia estat l'antiga capella de l’Hospital de Pobres, institució impulsada per Miquel Costa i precursora de l'actual hospital de Palamós.

L'edifici original s'ha reconvertit per a dotar la vila d’un equipament cultural que esdevé porta d’entrada al patrimoni local. A través de l'audiovisual "Jo, el paisatge" reivindica el paisatge, el territori i la història singular del municipi, entesos com a elements que atorguen a Palamós una identitat pròpia. L'objectiu del Centre d’Interpretació del Patrimoni és donar a conèixer, valorar i difondre el patrimoni cultural i natural d’acord amb el Pla Director de Patrimoni, aprovat per l’Ajuntament de Palamós, i oferir un complement a l’oferta temàtica del Museu de la Pesca.

Espai Ezequiel Torroella

Per altra banda, l’Espai Ezequiel Torroella, que comparteix l'espai central de la capella, vol fomentar les arts plàstiques i el reconeixement del pintor Ezquiel Torroella, gràcies al llegat destinat a aquesta finalitat que va fer la seva esposa na Maria Forné Carreras.

 

Museu de la Pesca

Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635