fbpx

port palamos 1902-2002 memoria centenariProjecte de recerca encarregat per Ports de la Generalitat a la Càtedra d’Estudis Marítims en motiu de la celebració del centenari de la col·locació de la primera pedra del port nou de Palamós l’any 1902. Aquest projecte pren des del seu origen un caràcter interdisciplinari, a partir de l’aportació d’historiadors, economistes i geògrafs.

L’estudi se centra en el desenvolupament del port palamosí en el darrer segle partint d’una breu introducció a la història del port i de la vila. El projecte aborda des de diferents perspectives els canvis que han sofert la infraestructura portuària i el litoral de Palamós, així com la importància de les activitats comercial, pesquera, esportiva, d'esbarjo i turística. Com a fonts d’informació, s’ha compaginat la documentació de caràcter històric amb el testimoni etnogràfic en forma de memòria oral, recollida expressament per a la ocasió entre els protagonistes de la història d’aquest port.

El resultat del projecte va ser la monografia homònima, editada l’any 2002 per la Generalitat de Catalunya i coordinada per Joan Lluís Alegret, director de la Càtedra d’Estudis Marítims.

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme        

  

logodepartamentcultura