fbpx

comercialitzacio peixUna vegada que el pescador el ven a la subhasta o directament, el peix sol fer llargs recorreguts en terra abans d'arribar al plat del consumidor, ja que la demanda no sol coincidir, ni en el lloc, ni en la quantitat, amb l'oferta. Una de les característiques més rellevants de la comercialització del peix a Catalunya és que només es pesca aproximadament el 20% del total de peix que es consumeix. La resta s'ha d'importar d'altres regions i països i això fa que la comercialització del peix sigui una part molt important de tot el procés.

La diversificació de la producció i el creixement en la complexitat de les tècniques comercials ha produït transformacions importants en el nombre i en l'especialització dels peixaters, en els mitjans de transport i en la presentació dels productes, i sobretot en el desenvolupament d'un mercat del peix que ja té unes dimensions globals, com tenen altres sectors de la producció. D'aquí ve la importància de donar valor afegit al peix fresc pescat a les costes catalanes, amb denominacions d’origen i de qualitat com el Peix Fresc de la Costa, l'Anxova de l'Escala, la Gamba de Palamós, la Sardina de Tarragona, el Llagostí de Sant Caries de la Ràpita i el de les Cases d'Alcanar, etc. Probablement, només amb la revalorització dels productes de la pesca, mitjançant la seva identificació i normalització, assegurant la seva traçabilitat per conèixer en tot moment d'on prové el producte, el peix pescat a Catalunya podrà competir en un mercat tan globalitzat i el sector extractiu tindrà garantides possibilitats de futur.

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme