fbpx

consum productes pesquers

Espanya és un dels principals països consumidors de productes pesquer del món, després de Japó i Portugal: 48 kg/hab./any, aproximadament, que inclouen peix, mol·luscs, crustacis, salaons i conserves. El peix sempre ha estat i és una font molt valuosa de proteïnes i greixos per a les poblacions costaneres, a més de ser un aliment molt apreciat. Però el seu consum  segueix unes pautes molt diferents arreu del món, des dels pobles veritables menjadors de peix com el Japó, fins a d’'altres en els quals el peix no és gens apreciat.

El paper del peix en la dieta alimentària al nostre país ha variat molt al llarg de la història. Sembla que inicialment els productes frescos de la pesca estaven reservats a les classes privilegiades i el poble gairebé no el tastava. Al llarg de molts segles, les creences religioses no permetien menjar carn d’origen animal durant llargs períodes de temps i el peix n'era un bon substitut i per això s'importaven grans quantitats d'arengades i bacallà del nord d'Europa.

Només a partir del desenvolupament de la pesca intensiva amb l'ús dels motors, el peix va passar a ser un aliment també de les classes treballadores de les grans ciutats. A partir de llavors el consum de peix ha anat guanyant cada vegada més importància fins a arribar al moment actual en què, immersos en una societat de consum, el peix no només és una font molt important d'aliment sinó també un objecte de consum molt valorat. Només cal mirar els preus de certes espècies per Nadal o a l’estiu.

Actualment, les tendències de consum indiquen que el 70% del peix que es consumeix és fresc, un 20% congelat i un 10% en conserva.

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme