fbpx

flota pesqueraLa flota pesquera és el conjunt d’embarcacions autoritzades per realitzar activitats de pesca professional. A Catalunya, la flota industrial està formada per les embarcacions dedicades a l’arrossegament, a l'encerclament i al palangre de fons i de superfície. Requereixen inversions considerables, tant pel que fa a la nau, als arts de pesca i a la tecnologia incorporada. Són gestionades des d'una perspectiva empresarial, amb estratègies econòmiques basades en treure el màxim benefici. Les petites embarcacions formen la flota artesanal, dedicada als arts menors -xarxes, palangres, nanses, dragues, però també algunes d'elles a l'arrossegament i a l'encerclament-, gestionades com a petites empreses de base familiar, amb estratègies econòmiques flexibles i un reclutament de les tripulacions basat, en molts casos, en les relacions de parentiu.

A Catalunya a finals de l'any 2017 hi havia un total 772 embarcacions que sumaven 16.800 TRB i 128.500 HP. Aquest número s'ha anat reduïnt progressivament: l'any 2011 n'hi havia 1.022. Per regions, la província de Barcelona concentra la major part de les unitats, seguida de Tarragona i Girona. La flota d'arrossegament de fons i la d'encerclament, que tenen un caràcter més industrial, representen una tercera part del total de la flota i ocupen la meitat del total de tripulants. Les embarcacions s'estan transformant ràpidament a la fibra i l'acer, més econòmiques i fàcils de mantenir. N'hi ha poquíssimes que superen les 100 tn de registre brut i més de la meitat tenen una edat superior als 25 anys.

Amb tot, cada cop equipen tecnologia més avançada que ajuden els pescadors en la seva feina de capturar el peix.

 

 

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme