fbpx

gestio pesqueraS’entén per gestió de la pesca el conjunt de decisions que es prenen des de les institucions polítiques responsables i que afecten l'organització de la producció pesquera, l'’ús dels recursos i el treball en la pesca. La reglamentació i el control són els dos elements principals de la gestió. Per fer-ho, els governs solen buscar la col·laboració directa dels pescadors que són els primers interessats en una bona gestió.

La gestió de la pesca pot afectar tres àmbits principals, que es combinen segons sigui la política pesquera de cada país: l’accés als recursos, l'esforç de pesca i les captures. A Catalunya, i referit a cada un d'’aquests àmbits, la gestió de la pesca reserva en exclusiva als pescadors l'accés als recursos pesquers, ja que ningú que no sigui pescador amb llicència -professional o d’esbarjo - pot pescar lliurement. Pel que fa a l'esforç, a Catalunya s'actua regulant el nombre màxim d’embarcacions de pesca que poden tenir llicència per a cada tipus de pesquera, les potències màximes dels motors, el tipus, el nombre i les mides dels arts de pesca que poden utilitzar, els horaris i el temps que es pot estar en mar pescant. La combinació d'aquests sistemes de gestió i l'èmfasi en un aspecte o altre és el que permet adaptar millor la política de gestió a les peculiaritats de cada zona.

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme