fbpx

litoral pesca

Al voltant del 70% de la població humana viu en una franja litoral de 60 km. Amb el desenvolupament econòmic, les regions costaneres s'estan transformant en zones de gran interès econòmic, turístic, ecològic, patrimonial, però sobretot en fonts potencials de conflictes relacionats amb l'ocupació de l'espai i l'explotació dels recursos.

La costa de Catalunya, des de la frontera amb França fins al riu de la Sénia, té 552 km. És una costa molt poc articulada, és a dir, amb pocs entrants naturals que ofereixin protecció per a homes i embarcacions. Es diferencia la part nord o costa de Llevant, més abrupta i coneguda com a Costa Brava i la part septentrional o costa de ponent, molt més plana.

Les característiques bàsiques de la mar catalana són l'alta salinitat, la poca importància dels corrents marins i dels afloraments, a més d'una plataforma continental molt estreta, sobretot a la costa de Llevant. Aquests elements, juntament amb l'alt índex de poblament humà del litoral, determinen l'existència d'una fauna marina relativament pobra en diversitat i quantitat, fet que no ha permès desenvolupar la pesca als nivells d'altres regions del món més riques en recursos pesquers.

 

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme