fbpx

subhasta peix

Una part molt important del treball dels pescadors depèn de com venen el que han pescat, entre altres coses perquè no cobren un sou fix, sinó que van "a la part", és a dir, en proporció als guanys obtinguts per la venda de les captures. Antigament els pescadors venien ells mateixos a peu de barca, a la platja, i allà on la pesca tenia poca importància, eren les dones dels pescadors les que venien el peix per les cases del poble.

A la dècada dels anys trenta els pescadors començaren a organitzar la venda del peix pel sistema de la subhasta. D'aquesta manera els pescadors van assumir la primera etapa del procés de comercialització. Es venia el peix a veu, és "cantava" - com es pot veure encara avui a Montgat. Les subhastes actuals, totalment informatitzades en la majoria dels ports pesquers de Catalunya, són responsabilitat de les confraries, que tenen la concessió de les llotges. Amb la gestió de les llotges del peix, les confraries tenen garantits els ingressos necessaris per desenvolupar les seves tasques administratives i assistencials, i també poden controlar, encara que sigui mínimament, el preu de sortida del peix, ja que els armadors sempre tenen el dret de retirar el peix de la subhasta si no arriba a un preu raonable. Si no, l'intenten vendre directament.

Si més no, amb la gran transformació del comerç del peix que s'està produint arreu del món, en els darrers anys es comença a veure la necessitat de concentrar molt més l'oferta en llotges més grans, la seva connexió en xarxa amb d'altres i la incorporació del sistema de compra electrònica des de fora, una vegada que es vagin introduint els processos d'identificació i normalització de les captures.

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme