fbpx

recursos marins pescaEls recursos marins no ho són per ells mateixos, sinó només per l'ús que d'ells en fem els humans. A Catalunya, l'explotació dels recursos marins es limita fonamentalment als recursos pesquers del seu litoral que són extrets des de la mateixa línia de costa fins a fondàries properes als mil metres. La pesca ha estat des de la prehistòria una font molt important de proteïnes d'origen animal i es fonamenta en l'extracció de peixos, cefalòpodes, crustacis i mol·luscs. Aporta al món un 16% del consum total de proteïnes animals.

Entre les espècies d'interès comercial a Catalunya cal distingir el peix blau o pelàgic: sardina, seitó, sorell, verat, bonítol, tonyina i emperador; i el peix blanc o bentònic: besuc, boga, congre, gall, llobarro, llenguado, lluç, maire, mero, mòllera, ordada, pagell, rap, roger i sarg, entre els més importants. Els cefalòpodes pescats són el pop, la sèpia i el calamar. Els crustacis: la gamba, l'escamarlà, la galera, el llagostí i la llagosta a més d'altres invertebrats com la garota o garoina i l'espardenya a un nivell molt menys important. Entre els mol·luscs, el cargol de punxes, la cloïssa, l'escopinya, el musclo, la navalla, l'ostra, la rossellona i la tellerina, sense oblidar els cartilaginosos, com les bastides o rajades.

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme